Real Camp

GRAFISK PROFIL   WEBBDESIGN |  realcamp.se

 
 

Real Camp Àr ett ÀventyrslÀger som fungerar som en brygga mellan utbildning och nÀringsliv. Elever frÄn Realgymnasiet Àr med och arrangerar lÀgren och fungerar som ledare för deltagarna, som Àr i Äldern 12-15 Är. Under lÀgren fÄr dessa deltagare lÀra sig mer om djur och natur, och ges ocksÄ tillfÀlle att testa sina kunskaper i en riktig situation. Fokus Àr hÄllbarhet, friluftsliv, entreprenörskap, etologi och ekologi.

Real Camp utformar sina lĂ€ger tillsammans med sina externa partners Nordens ark, JĂ€rvzoo, SkĂ„nes djurpark och KolmĂ„rden. LĂ€grens innehĂ„ll varierar beroende pĂ„ partner och ort. Vi pĂ„ Effekt blev kontaktade av LĂ€rande i Östergötland, för att ta fram en grafisk profil för Real Camp och dess olika inriktningar, samt att designa webben.

 
 

Grafisk profil

Den grafiska profilen för Real Camp skulle innehÄlla en visuell koppling till Realgymnasiets profil. Vi valde dÀrför att lÄta Realgymnasiets gröna fÀrg vara en del av den nya profilens fÀrgpalett. I övrigt anvÀnde vi oss av typsnittet Archer och tog ocksÄ tillvara pÄ det speciella "E:et" i Realgymnasiets logotyp, men gav det en twist för att fÄ det att kÀnnas mer Real Camp.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Webbdesign

Utvecklingen av realcamp.se stod Etendo för. I vÄrt jobb med webben fokuserade vi istÀllet pÄ att fram en design som skulle tilltala den yngre mÄlgruppen. En lekfull hemsida som samtidigt skulle innehÄlla den sortens information som kan vara bra att ta del av innan man Äker, man kan exempelvis hitta packlistor och beskrivningar av de aktiviteter som man fÄr testa pÄ under lÀgren.